Mauro

Redan den 5 juni 2000 lanseras Mauro Primitivo på Systembolaget. Det är början på en framgångssaga. Vinet blir ett av de mest älskade italienska vinerna på Systembolaget och en stor mängd internationella och svenska utmärkelser bekräftar detta. Nästan varannan svensk har någon gång njutit av Mauro - ett gott betyg eftersom vi i Sverige har hög kunskap och stort intresse för vin och mat.

Vi som gör Mauro vet att en sådan här framgångssaga inte bara är en slump. Bakom vinet ligger hårt arbete och enorm passion för vin, omsorgsfulla urval av druvor och en stor noggrannhet vid tillverkningsprocessen i vineriet. Allt för att skapa ett så ärligt vin som möjligt - som står sig år efter år efter år.

"- Våra viner ska smaka för 100 kronor men kosta 50 kronor" säger skaparen av vinet och grundaren av företagen Oenoforos AB och Nordic Sea Winery AB, Takis Soldatos. Idag produceras vinet i Italien och tappas på Nordic Sea Winery i Simrishamn på Österlen.

Mauro-vinerna älskar mat - och när familjen samlas vid bordet står Mauro gärna i centrum. Från en enkel pasta lagad med kärlek till en sofistikerad välkomponerad måltid - Mauro är den perfekta partnern!